Skip to Main Content

Blog

That Time Of Year

That Time Of Year

(Suomeksi alla)

Looking at my calendar for the next few weeks, I must say it looks pretty good. It says "Samu Off" and I have no duties at all. Well, tonight I must eat my stomach full with mom's delicious all kinds of Christmas food, but other than that, there's nowhere I need to be or nothing I need to do for the upcoming days. 
 
What a year it was again. I actually had to scroll through my Instagram posts to remember everything that happened the last twelve months. And I must say I had even forgotten some of the mega moments life threw me in. 300 hours training on tatamis, one belt examination, one smashed knee (worth it), so many unforgettable shows with so many familiar faces, small and big fields. Ten thousand miles on a motor bike and a thousand tons of laughter and some beautiful tears too. And of course many new lessons about myself and this little life I'm living. Many new things to be learnt somewhere ahead when it's time to grow again. 
 
Thank you so much people for living along my journey and for taking the time and coming to the shows every night. I knew this year would be great with shows and other activities, but it ended up being even more than planned and much more than I hoped for. Thank you for giving me a chance as a solo artist. The past was something so amazing I can't even describe and nothing will ever take those amazing memories away, but after this year I feel even stronger that I'm exactly on the path where I belong. This year touring Finland with my small Finnish songs was much more soul and heart healing than you can ever imagine. Thank you.
 
It's gonna take some time before I'll be on stage again, probably after the summer next year. I'm already missing singing with you all, but now it feels like I need to stay away from the touring bubble for a while and to explore new seas with my guitar and my writing pen. 
 
The record companies have always asked me for a Christmas album or at least a Christmas song. I never felt like getting into Jingle Bells mood in studio before, but last week I wrote one. It's the saddest Christmas song ever, almost too sad. It's about a guy who's escaping the whole holidays because he screwed up and now he's alone somewhere at the Bahamas or somewhere as he's trying to avoid the painful holidays reminding him of how things could have been. I was too late with it for this Christmas, but who knows if I release it next autumn. 
 
Writing the song "That Time Of Year" touched me really deep and it made me think of all the people who are alone around Christmas. Or in cities and villages where life isn't safe these days. Knowing other people are running around with their shopping bags and stressing about having the right kind of turkey in the oven, getting ready for an evening full of love and laughter together with everyone and being excited about giving presents. Being alone and witnessing all that must feel so unfair and knowing that there are many of you out there, it does break my heart. 
 
So I wish you all have someone next to you tonight, someone who at least says "Merry Christmas" to you. That's the least you all deserve. If not, I'm sending you a small drop of love from my heart to where ever you are. 
 
It's snowing in Helsinki tonight and it's so pretty and peaceful outside. It's time to close the year. 2023, you were fantastic, thank you for stopping by. Thank you all so much and see you someday next year. 
 
Merry Christmas, 
 
Samu

***************

Katselen tässä omaa kalenteriani seuraaville viikoille ja se näyttää aika mukavalta. Siellä lukee "Samu Off", eikä mulla ole seuraavaan pariin viikkoon mitään velvollisuuksia. No okei, tänään mun pitää syödä vatsa aivan turvoksiin äidin tekemää jouluruokaa, mutta sen lisäksi ei ole seuraaviin päiviin mitään mitä olisi pakko tehdä tai missä pitäisi olla. 
 
Hitto mikä vuosi oli taas. Mun piti itse asiassa selata mun Instagram feedi vuodelta läpi että muistaisin taas mihin kaikkiin seikkailuihin elämä mut heittikään ja myönnetään että olin jo unohtanut muutaman huikean hetken. 300 tuntia tatamilla, yksi vyökoe, yksi murskattu polvi (oli sen arvoista), niin monta ihan huikeeta keikkaa isoille ja pienemmille yleisöille tuttujen naamojen kanssa. Kymmenentuhatta kilometriä moottoripyörän selässä ja kilokaupalla naurua ja toki vähän tärkeitä kyyneliäkin siellä seassa. Ja tottakai monta uutta oppituntia itsestäni ja tästä pienestä elämästä. Onneksi uusia oppeja odottaa lisää jossain edessäpäin kunhan on taas aika kasvaa.   
 
Kiitos niin paljon ihmiset että elitte mukana taas koko vuoden ja että tulitte keikoille joka ikinen ilta. Mä tiesin että tästä vuodesta tulisi ikimuistoinen ja että se olisi täynnä kaikkea jännittävää, mutta nyt kun sitä katselee taaksepäin, oli se lopulta enemmän kuin unelmoin. Kiitos että annoitte mulle mahdollisuuden sooloartistina. Mun menneisyys musiikin parissa on niin huikeeta etten osaa vieläkään sitä käsittää eikä mikään voi koskaan viedä muistoja pois, mutta kuluneen vuoden jälkeen tuntuu entistä selkeämmin että olen oikealla polulla. Ette voi ikinä ymmärtää miten sielu ja sydän sai balsamia tämän vuoden aikana kun kierrettiin suomea uudella porukalla pienten laulujemme kanssa. Kiitos.
 
Voi mennä jonkin aikaa ennen kuin palaan lavoille esiintymään. Veikkaisin että joskus ensi kesän jälkeen. Toki kaipaan keikkoja jo nyt, mutta tuntuu että nyt pitää antaa aikaa jollekin uudelle ja reissata vähän luotto Gibsonin ja biisintekokynän kanssa ensin. 
 
Levy-yhtiöt ovat pyytäneet multa jo vuosia että tekisin joululevyn tai edes joulubiisin. Koskaan aikaisemmin ei ole tullut fiilis että alkaisin äänittämään joulukulkusia studiolla, mutta toissaviikolla vihdoin kirjoitin sellaisen. Se on maailman haikein joululaulu, ehkä hiukan liiankin surullinen. Se kertoo miehestä joka on vähän mokannut ja viettää nyt koko Joulun ajan jossain kaukana etelässä koska pakenee tätä tunteellista vuodenaikaa. En ihan kerennyt julkaisemaan biisiä täksi jouluksi mutta katsotaan josko sen saisi ulos ensi vuonna. 
 
Kun kirjoitin "That Time Of Year" -biisiä, se jotenkin kosketti tosi syvälle. Mä tajusin että on paljon ihmisiä joilla ei ole Jouluna ketään lähellään. Puhumattakaan heistä jotka elävät joulunsa vaikkapa sodan keskellä. Miltä se tuntuu kun tiedät että porukka juoksee tuolla lahjaostoksilla ja stressaa että saa kinkun paistettua oikein, valmistautuu ihanaan aattoiltaan rakkaiden kanssa ja kohta jaetaan lahjoja ja ollaan yhdessä. Jos tuota kaikkea katsoo yksinäisyydessä, sen on pakko olla rajua. Ja kun tietää että näitä tarinoita ei ole vain yksi tai kaksi, se osuu syvälle. 
 
Toivottavasti sulla on siellä joku kenen kanssa vietät Joulua tänään. Joku joka ainakin toivottaa sulle "Hyvää Joulua." Se on vähintä mitä ansaitset. Jos ei, mä lähetän täältä pienen palasen mun sydämestä sulle sinne jonnekin. 
 
Helsingissä sataa tänään lunta ja ulkona on ihan tolkuttoman kaunista ja rauhallista. On aika pistää vuosi pakettiin. 2023, olit aikamoinen retki. Kiitos että kävit pistäytymässä. Valtava kiitos teille kaikille ja nähdään joskus ensi vuoden puolella. 
 
Hyvää Joulua, 
 
Samu