Skip to Main Content

Blog

Vain yksi halli keväällä

Vain yksi halli keväällä

(English in below)
 
Ennakkoliput kevään ainoalle keikalle on nyt myynnissä. Virallinen lipunmyynti starttaa maanantaina klo 10. Keikkapaikka ei ole mikä tahansa, vaan maaliskuussa rokataan Helsingin Jäähallissa ja sekös on huikeeta. Saattaa talvi ja odotus tuntua näissä pöksyissä melko pitkältä ;)  
 
Lokakuun keikat ovat olleet ihan tolkuttoman hienoja, ihan valtava kiitos teille ihanat ihmiset. Vaikka kaikki liput oli ennakkoon myyty kun klubikiertue polkaistiin käyntiin Turun Logomosta, en osannut kuvitella millainen tunnelma kaikissa kaupungeissa olisi. Ajattelin että varmaan muutaman tunnetumman biisin laulaisitte mukana, mutta se miten albumin kaikki biisit ovat saaneet teidät mukaansa, on ollut ihan huikeeta. Ja muutenkin millaisen vastaanoton koko touhu on saanut, vetää hiljaiseksi. On ollut tosi jännittävää mutta myös ihanaa olla lavalla uuden porukan kanssa ja olo on ollut jollain oudolla tavalla tosi rento. Kun suomikiertue julkaistiin ja Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueen piti päättyä heinäkuussa Stadikalle, olin siinä uskossa että kiertueiden välissä olisi yli kolme kuukautta aikaa valmistautua hankisesti ja muutenkin. Mutta minkäs teet. Lopulta aikaa uusiin askelmerkkeihin oli vain 12 päivää, mutta niin ne palaset vain loksahtivat paikoilleen ja ehkä juuri se ettei asioita ehtinyt liikaa miettimään toi tekemiseen kivasti rentoutta. Ja kyllä lavalle nouseminen on nyt jännittänyt kovasti ja jännittää vielä huomenna Tavastiallakin ihan hulluna. Mutta se on ihanaa jännitystä. On ihanaa kun asiat ovat tärkeitä ja ne saavat kädet vähän tärisemään ja sydämen sykkimään. Tuntee taas kerran kyllä elävänsä.
 
Pakko myöntää että tästä kiertueesta jää kova nälkä ja odotan maaliskuuta jo ihan hulluna. Toki ensin nautitaan illasta Tavastialla Helsingissä huomenna täysin sydämin ja täyden salin kanssa. Lauantain keikan jälkeen aion nauttia ison lasin viiniä sen kunniaksi että käytännössä vuosi on mun osalta paketissa. Toki talvella teen uusia biisejä kuten tänäänkin studiolla ja olen mukana parissa TV ohjelmassa kussakin yhden biisin verran, mutta mitään kovin suurta ei kalenterissa ole. Ja ehkä tekee myös ihan hyvää myös palautua isosta vuodesta, pohtia vähän kaikkea tapahtunutta ja kerätä voimia tulevan vuoden seikkailuihin.
 
Olen aivan totaalisen otettu uuden albumin ja keikkojen vastaanosta. Tavallaan arvelin ettei projekti aivan metsään voisi mennä kun aikaa paketin valmistamiseen oli sattuneista sysitä pari vuotta ja itse myönnän olevani albumin suurin fani, mutta se että albumi meni listakärkeen (ja on edelleen sijalla 2!) ja että koko kiertue myytiin noin upeasti loppuun, vetää hiljaiseksi. Kiitos. On ollut myös ihanaa huomata mitä suomessa on tapahtunut keikkakulttuurissa viime vuosien aikana. Koko Sali on ihanasti mukana ilman sen suurempaa puskemista tai temppuilua ja tuntuu että kuulijat ovat aidosti läsnä. Olen kokenut valtavia onnenhetkiä esittäessämme näitä pieniä lauluja. 
 
Mä pohdin syksyn myllerryksen keskellä tiimini kanssa mitä keikkoja keväällä Suomessa tekisin. Jotenkin hurjan vuoden jälkeen tuntui väärältä ajatukselta lähteä kiertämään lisää klubeja ja tykittämään ympäri suomea, vaikka tämä ensimmäinen visiitti onkin huikea kokemus ollutkin. Mutta olisi myös outoa jos ei ennen tulevan kesän festareita tekisi yhtään keikkaa kun juurihan "Pelastetaan Maailma" vasta saatiin synnytettyä ulos. Yksi visiitti Nordikselle maaliskuussa tuntui jotenkin kaikin puolin parhaalta ratkaisulta tähän rakoon ja mitä enemmän sitä mietin, sen oikeammalta se tuntuu. Ja kunnianhimoiselta ;) Meillä on uudella jengillä jo ainakin sata juttua mielessä mitä halutaan siellä tehdä ja nyt on sitä aikaa oikeasti suunnitella ja treenata. Tulee todella siistiä. 
 
Mutta nyt menen vähän painimaan veljellisesti ja sitten studiolle musisoimaan. Illalla sitten ajoissa nukkumaan että kestän huomisen tunnepläjäyksen Tavastialla. Saa nähdä saanko nukuttua ensi yönä vastaan pesiytyneiden perhosten kanssa. Ja saa myös nähdä kuinka moni tulee Tavastialle jossain halloween-asussa. Mä aion olla vain oma hurja ja pelottava itseni ja jättää monsteripuvut muille ;)
 
Rakkautta vain. Huomenna nähdään <3
 
Samu
 
*******
 
Only one arena next spring
 
The ticket presale for Helsinki Ice Hall is no on. The official ticket sales starts on Monday morning at 10.00  (Finnish time). The venue in March is my absolute number one arena in the whole universe, the place where my dear HIFK ice hockey team also play their home games. My mom brought me there as I was 6 years old and it's been my second home and safe place ever since. It will be a long winter for Mr. Haber waiting for those doors to pen.
 
The October shows have been beyond amazing. Thank you so much for being there and for doing what you do. Even though the whole thing was sold out weeks before it started, I honestly didn't expect it to be this great. I thought you'd sing and live along some of the more known older songs, but the way you have been breathing and singing the whole album and everything we've done is just unbelievable. It's been exciting and also super great performing with the new gang and the whole mood has been so relaxed and somehow easy. The original plan was to play the last Sunrise Avenue show in July at Helsinki Olympic Stadium and that would have given us more than three months to prepare everything and to get mentally ready for the new chapter. Now there was only 12 days in between, but the pieces fell into their places quite naturally and probably it was a good thing we didn't have too much time to overthink everything. I've been so nervous getting on stage every night and I must say I love it. Feeling 110% alive. 
 
Tomorrow we will enjoy the full house at Tavastia with full hearts and I must admit this short tour leaves us all very hungry. After the Tavastia show, I'll have a huge glass of wine celebrating the amazing year and also the fact that then I'm pretty much done with 2022. Quite a year.  Of course I'll be writing more music the next months and there are a few TV shows in Finland where I'll visit for one song each, but there's nothing big in the calendar now. It's also probably a good idea to rest a bit and to digest everything that happened. That's the only way to come back fresh and ready for new adventures after mom's Christmas table and New Year's fireworks. 
 
I knew this album can't go too wrong as I really love it myself so much and we had so much time to prepare it all with the team as the world was stopped for such a long time. But I never expected topping the charts (still being 2nd!) and also having the first tour sold out. Thank you so much for the support and for living these moments along. 
 
I thought about next spring with my team and what I want to do. Somehow it felt wrong planning a long tour and traveling to all the cities and towns in Finland early next year after a year like this. This 2022 has been more than amazing but also exhausting and it's not the worst idea to breathe a bit too. No matter how great these shows have been now, I have a bad habit of pushing myself a bit too far sometimes and I will listen to myself better now. Also the option of playing no shows at all before the summer festivals would have been wrong and also super strange as the new album was just released. So one visit to "Nordis" in my home town started feeling better and better and even though it's quite ambitious and a big step this fast, it feels like the right thing to do. We have a hundred ideas already what we wanna do there after experiencing the songs and moments on stage these last weeks with you all. 
 
I'm off to do some Jiu-Jitsu now and then to the studio for some music work. I gotta go sleep early tonight to be able to enjoy the emotional explosion tomorrow at Tavastia Club. I wonder if someone's coming tomorrow wearing some Halloween outfit. I'll just be my scary self and let others do the monster stuff ;)
 
Biggest Love and see you tomorrow <3
 
Samu